Netin mahdollisuudet

Netti on nykypäivänä kaikkialla ja lähes jokaisella onkin jokin laite, jolla sitä pystyy käyttämään. Moni palvelu on siirtynyt osittain tai jopa kokonaan nettiin ja sen myötä eri laitteiden käyttö on lisääntynyt. Netti tarjoaa mahdollisuuksia sekä yksityishenkilöille ja yrittäjille ja siihen paneudumme tällä sivulla.

Vuosi 2024 on jatkumo edellisvuosille eli netti tarjoaa entistä enemmän mahdollisuuksia kaikenlaiseen käyttöön. Alta voit lukea tästä esimerkkejä ja ajatuksia siitä, millaisia mahdollisuuksia esimerkiksi nettiyhteyksien nopeutuminen eri alueilla voi tuoda.

Nopeiden yhteyksien mahdollisuudet

Suomessa avataan jatkuvasti uusia 5G-yhteyksiä ja nopeat nettiyhteydet yltävät nykyään jopa moniin haja-asutusalueisiin. Myös valokuitua asennetaan jatkuvasti uusille alueille. Tämä tarkoittaa, että yhä useampi suomalainen pääsee hyötymään nopeasta nettiyhteydestä.

Nopea yhteys ja pieni viive mahdollistaa raskaidenkin pelien ja palveluiden käytön. Aiemmin oli yleisempää kokea takkuilua ja pätkimistä riittämättömän nettiyhteyden vuoksi. Nykyään yhteyksiin kuitenkin panostetaan ympäri Suomen ja tällaiset ongelmat alkavat väistyä.

Nopeat yhteydet mahdollistavat myös erilaisten sovellusten tekijöiden kehitystyön ilman rajoituksia.

Älykäs teknologia

Nykyään kaikenlaista älykästä teknologiaa käytetään enemmän kuin koskaan ennen. Niiden tuomia hyötyjä löydetään jatkuvasti ja eri palveluiden ja sovellusten kehittäjät keksivät tapoja ottaa älykkäitä toimintoja käyttöön.

Älykkään teknologian avulla on mahdollista kehittää esimerkiksi entistä älykkäämpiä virtuaalisia avustajia tai muita ominaisuuksia ja toimintoja.

Myös tekoälyä kehitetään jatkuvasti laajemmaksi. Sitä on jo tähän mennessä käytetty paljon hyödyksi esimerkiksi koodien luomisessa verkkosivustoille, sisällön kirjoittamisessa tai tiedon etsimisessä. Tekoälyä voidaan käyttää hyvin laajalti moneen muuhunkin tarkoitukseen ja sen kehitys jatkuu edelleen tänäkin vuonna.

Jos mietitään netin viihdekäyttöä viime vuosien aikana, erilaiset sosiaaliset mediat ja uudet sovellukset ovat tuoneet uusia, hauskoja tapoja viettää aikaa. Netin kautta on mahdollista tehdä hauskoja videoita, joihin on olemassa valmiita pohjia. Tämä tarkoittaa, että laadukasta sisältöä pystyvät luomaan myös sellaiset netin käyttäjät, joilla ei juurikaan ole esimerkiksi videoiden editointitaitoja. Tämän päivän editointisovelluksissa on ominaisuuksia, joiden avulla saa aikaan upeita tuotoksia vain parilla painalluksella.

Grafiikan luominen kuluttajien ulottuville

Netistä löytyy entistä enemmän kuvankäsittelyä helpottavia palveluita. Näistä esimerkiksi Canva on saanut suursuosion erilaisten sisällöntuottajien ja somen käyttäjien kesken. Kyseisessä palvelussa onnistuu niin mainoskuvien, videoiden kuin CV:nkin tekeminen.

Tekoälyllä pystyy nykyään luomaan ainutlaatuisia kuvituksia eri tarkoituksiin. Niitä voi luoda joko tiettyjä kuvia käyttäen tai tyhjästä, käyttäen käyttäjän määrittämää komentoa. Tekoälyn käyttö on ulottunut jo nyt ympäri sosiaalista mediaa ja tällä hetkellä näyttää siltä, että sen avulla olisi mahdollista luoda jopa kokonaisia elokuvia.

Etätyötä netin välityksellä

Netin kautta tehtävistä töistä on puhuttu jo jonkin aikaa ja tänä päivänä nettityöt tuntuvat vain lisääntyvän. Etätöitä voi tehdä kotona joko koulutuksella tai ilman koulutusta, riippuen aivan henkilöstä ja tämän taidoista.

Aikaisemmin kotoa käsin tehtäviä töitä etsittiin ja mainostettiin lähinnä netin freelancer-palveluissa, mutta nykyään työilmoituksiin voi törmätä myös somessa. Jos olet harkinnut netin kautta työskentelemistä, voisi vuosi 2024 olla otollinen aika aloittamiselle. Netissä on mahdollista tehdä töitä sekä päätoimisesti että lisätulojen muodossa.

Nettiturvallisuus

Nettiturvallisuuteen kiinnitetään jatkuvasti enemmän huomiota. Moni on varmasti kuullut erilaisista huijauksista tai kyberhyökkäyksistä, jotka valitettavasti ovat nykyaikaa. Suojautuminen tällaista toimintaa vastaan paranee jatkuvasti ja tänä vuonna tietoisuutta tullaan edelleen lisäämään erilaisista huijausyrityksistä.

Myös top 10 nettikasinot kiinnittävät ehdottomasti huomiota turvallisuuteen. Asiakkaiden ulottuville tuodaan turvalliset ja tunnetut maksutavat, joilla talletukset ja kotiutukset tehdään. Lisäksi tällaisilla sivustoilla on käytössään ajan tasalla oleva salaustekniikka, jonka ansiosta asiakkaiden tiedot pysyvät aina salattuina ja turvassa. Henkilö- ja maksutiedot on tärkeä pitää salassa, jotta tiedot eivät vuotaisi kolmansille osapuolille.

Myös eri palveluihin kirjautumisen turvallisuuteen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Kuluttajia kehotetaankin ottamaan käyttöön vahva salasana, joka ei ole helppo arvata. Lisäksi käytössä on hyvä olla kaksivaiheinen tunnistautuminen, joka tekee käyttäjätilin käyttämisestä entistä turvallisempaa.

Vuonna 2024 keskitytään sekä turvallisuuteen että Internetin tuomiin mahdollisuuksiin niin viihteen kuin työnkin muodossa. Teknologian kehitys ei näytä hidastamisen merkkejä, joka tarkoittaa, että tänä vuonna netti tulee olemaan aivan yhtä suuressa osassa ihmisten elämää kuin aiemminkin.